PASZIÁNSZJÁTÉKOK.COM
Szabályok
Csukd

ALGÉRIAI PASZIÁNSZ

Ha úgy dönt, hogy az Algériai Pasziánsz játssza, ingyen, maximális kényelem mellett és regisztráció nélkül játszhat jó minőségű játékot. A legfontosabb itt a kitartás. A játék nehezebb, mint a klasszikus Spider pasziánsz, de nagyon addiktív!

Az algériai türelem és más pasziánsz játékok közös célja. Meg kell rendezni a kártyákat sorrendben és öltönyben. Ebben az esetben az elrendezés 2 pakli játékkártyából származik, 8 alapozással. A paklikat növekvő (az ásztól a királyig) és a csökkenő sorrendben kell rendezni.

Szabályok - ALGÉRIAI PASZIÁNSZ

A játéktéren található kártyák az egyik alapelv szerint áthelyezhetők az egyik alapba vagy egy szomszédos oszlopba:

- a névérték növekvő sorrendjében: 5 ♦, 6 ♦, 7 ♦, 8 ♦, 9 ♦;

- a névérték csökkenő sorrendjében: K ♣, Q ♣, J ♣, 10 ♣, 9 ♣, 8 ♣.

Számos pasziánsz kártyajátékban előfordulhat, hogy a játékos nem veszi figyelembe az öltönyt, amikor a kártyákat az oszlopok között mozgatja a rendezés szakaszában. Az egyetlen követelmény, hogy a kártyának egy ranggal feljebb vagy egy rang alatt kell lennie. A játékban az algériai türelem pasziánsz mindig válogatásra van szükség. Szerencsére egyszerre hozhat létre növekvő és csökkenő szekvenciákat.

Az algériai türelem szabályai szerint a kártyák rangsorolása folyamatos, ami azt jelenti, hogy szükség esetén a királyt az ász után mozgathatja.

Az online pasziánsz algériai türelem előnye, hogy a játékos a SHIFT billentyű lenyomásával mozoghat egyszerre egy kártyát, vagy mozgathat egy öltönyt. Az utolsó lépés visszavonásához nyomja meg a nyíl gombot a jobb alsó sarokban.

A „Spider”, „Klondike” és más pasziánsz játékokkal ellentétben az „Algériai türelem” lehetővé teszi a játéktér üres oszlopainak kitöltését bármilyen kártyával. A játéktér aljától 6 húzási cölöpöt használhat korlátozások nélkül, és a következő lapokat egyszerűen úgy láthatja, hogy felemeli a felsőt, mintha el akarná távolítani.

A pasziánsz hivatalos neve az algériai türelem, amely a hagyományos pasziánsz bonyolult algériai változatát szimbolizálja. A "türelem" szó az "algériai türelem pasziánsz" szó szerinti fordítása miatt jelent meg, ahol a kártyajáték jelentését felváltja az egyik morfológiai szinonima. De a hiba alkalmasnak bizonyult. Az "algériai türelem" pasziánsz meglehetősen nehéz. Meghatározást és figyelmet igényel, de fényes érzelmeket és izgalmat hoz. Játssz ingyen online algériai Patience Solitaire-t regisztráció és időkorlátok nélkül. Élvezd a játékot!