PASZIÁNSZJÁTÉKOK.COM
Szabályok
Csukd

FÉLKÖRÖS PASZIÁNSZ

Ideje játszani a Félkörös Pasziánsz. A játék ezen ingyenes online verziója rendelkezik a legjobb játékfeltételekkel! Regisztráció nélkül teljes képernyős játékot játszhat, statisztikákat tekinthet meg, és tippeket kaphat. A pasziánsz 2 fedélzetből áll, egyikükből hiányzik az ász, a másikból királyok hiányoznak. Középre helyezve alkotják a cölöpöket. A többi kártya félhold alakban helyezkedik el.

A csodálatos rejtvény eredeti neve Félkörös Pasziánsz a fedélzet elrendezésének és az újhold félholdjának hasonlóságán alapul.

Szabályok - FÉLKÖRÖS PASZIÁNSZ

A szabályok szerint a játék célja az összes kártya áthelyezése a 16 külső cölöpből a 8 vízszintesbe, amelyek középen helyezkednek el.

A legfelső 4 cölöp a királyoktól indul, és csökkenő sorrendben kell őket egymásra rakni (királynők, jackek és így tovább, mindegyikből kettőig). Az alsó halom az "újhold" szerint van kialakítva. Kettőt kell tenned az ászokra.

Minden nyitott kártyát áthelyezhet egy másik kupacba, ha azok sorrendje 1-vel különbözik. Például egy 7 lapátot lehet elhelyezni ugyanolyan színű 6-os vagy 8-ason.

Félholdi pasziánsz stratégia

Összetettségét tekintve a Félkörös Pasziánsz összehasonlítható a Fekete Özvegy 4 szín. Könnyen nyerhet, ha türelmesen megvizsgálja a lehetséges mozdulatokat, és néhány trükköt használ:

  • ha 2 azonos kártya közül választhat, ellenőrizze az alsó kártyákat. Ehhez kattintson a kártyára, és emelje fel, mintha áthelyezni szeretné;
  • próbálja meg egyenletesen elrendezni a cölöpöket a ruhákon, hogy megakadályozza a „holtpont kombinációt” azonos kártyák blokkolásával.

Tippek és segítség

A pasziánsz online verziója számos további funkcióval rendelkezik, amelyeket hasznosnak találhat.

1. A "Moves" blokk megmutatja a játéktéren rendelkezésre álló lehetséges mozdulatok számát, figyelembe véve a kártyák áthelyezésének lehetőségét az egyik cölöphöz vagy a félhold formájában elrendezett cölöpök közötti keverést.

2. Játékonként ötször használhatja a "Tipp" gombot.

3. Az elrendezést háromszor lehet megváltoztatni egy "Shuffle" gomb segítségével, miközben az összes félholdban elrendezett kártyát véletlenszerű sorrendben játsszák. Használja ezt a segítséget extrém helyzetekben, ha nincsenek változatok a halom kitöltésére.

Az egyik legérdekesebb pasziánsz játék 2 öltönyben játszható. A kellemes időtöltés mellett előnyös lehet. A pasziánsz játék fejleszti a logikai gondolkodást és a vizuális készségeket. További jó játékot!