PASZIÁNSZJÁTÉKOK.COM
Szabályok
Csukd

DOUBLE FREECELL

Két teljes pakli 52 kártyát használ a játékban - összesen 104 lapot. A pakli összes kártyája 10 függőleges oszlopban helyezkedik el. A fő sor, amelynek kezdőkártyái ászok, e sorok felett jobbra található. A fő sor alatt nyolc úgynevezett "ideiglenes készlet" kártya fér el.

A játék célja nyolc ász felszabadítása a játék során, és a megfelelő öltönyök növekvő sorrendben történő összegyűjtése rajtuk.

Szabályok - DOUBLE FREECELL

A játékkártyák az alsó, felfelé néző oszlopkártyák és az "ideiglenes készlet" kártyák. Ha a kezdeti pasziánsz elrendezés játékkártyái között vannak ászok és az azt követő kártyák, akkor azokat a fő sorba helyezik. Ezt követően elkezdheti mozgatni a kártyákat oszlopról oszlopra, hogy felszabadítson más ászokat és kártyákat, amelyek alkalmasak a fő sorba lépéshez.

Egyszerre csak egy kártyát mozgathat csökkenő sorrendben és váltakozó színekkel. Ha az oszlopok játékkártyái között vannak olyan kártyák, amelyek akadályozzák a további megoldást az oszlopok játékkártyái között, akkor azokat az "ideiglenes készletbe" lehet vinni. Az "ideiglenes készlet" egyszerre legfeljebb nyolc kártyát tartalmazhat, egy-egy helyenként. Az "ideiglenes készletből" származó kártyák érvényességükkor áthelyezhetők az egyik oszlopba vagy a fő sorba.

Bármely kártya áthelyezhető egy teljesen megüresedett oszlopba, mind a többi oszlopból, mind az "ideiglenes készletből". A pasziánsz egy fordulóban játszik.