PASZIÁNSZJÁTÉKOK.COM
Szabályok
Csukd

PASZIÁNSZ 3 LAP

A legérdekesebb pasziánsztípus "Pasziánsz 3 lap". Játssz ingyenes regisztráció nélkül! A játék célja, hogy egy 52 kártyás paklit oszlopokba rendezzen öltönyök szerint, aktív kártyák felhasználásával.

Szabályok - PASZIÁNSZ 3 LAP

A játéktéren 28 kártya van elrendezve hét oszlopban. Az elsőben 1 kártya, a másodikban két kártya és így tovább növekvő sorrendben. Az elrendezés alakja kettős hajtogatott kendőre emlékeztet. A fennmaradó 24 kártya alkotja az alapot, és a játékos kérésére felhasználásra kerül. Öltönyök szerint kell rendezni őket, kezdve a jobb felső sarokban található 4 alapítvány ászával. A sorrend csökkenő: kettőt tesz az ászra és fel a királyhoz.

A Pasziánsz 3 lap és a klasszikus pasziánsz között a fő különbség korlátozott számú aktív kártyában rejlik, ami ösztönzi a helyzet elemzését és a legnyereségesebb lépés keresését. Csak a hulladékból származó legfelső kártya lehet játékkártya, fontos, hogy az alapítványig vagy az oszlopban egy képpel felfelé fordított kártyát rendezzen.

Kártyákat szabad mozgatni a játéktéren, ügyelve a színváltozásra és csökkenő sorrendben. Csak egy király helyezhető el egy üres helyre. Ez lehet egy kártya vagy egy kártyasorozat.

Pasziánsz 3 lap stratégia

Az egyszerre kiosztott három kártya módszere diktálja a rendezés elrendezési mintáit. A Klondike Solitaire klasszikus változatában a mozgások száma számít. A kiegészítő pakli összes kártyája bármikor felhasználható.

A hármas elrendezésből csak egy kártyához férhet hozzá, így ki kell számolnia a mozdulatait. Ha a legfelső kártyát kiveszi a veremből, a többit egyre lehet tolni. Így kiszámíthatja, hogy hány kártyát kell eltávolítani, hogy teljes görgetéssel megkapja a kívánt kártyát.

A régi időkben a Klondike pasziánsz megoldása három, „prófétának” nevezett kártyával, komoly logikai erőfeszítések szükségessége miatt. Úgy gondolták, hogy az a személy, aki erőfeszítéseket a szekvenálásra tud koncentrálni, elterelheti a hiú gondolatok figyelmét, a főre koncentrálhat, és az egyetlen helyes választ kaphatja meg kérdésére. Akár hiszed, akár nem, ez egy jó pihenési mód! További jó játékot!